Provincie: 'Staatssecretaris heeft alternatieve locaties voor marinierskazerne onderzocht'

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie (VVD) (archief)
Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie (VVD) (archief) © ANP
Visser zette tijdens het gesprek haar dilemma nog maar eens uiteen, met aan de ene kant zorgen over de toekomst van het Korps Mariniers als mariniers vanwege de voorgenomen verhuizing het korps verlaten en aan de andere kant de economische betekenis van de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen. De provincie zegt in een reactie dat zij het probleem niet ziet en niet begrijpt waarom de verhuizing van Doorn naar Vlissingen afgeblazen zou moeten worden.

Nieuwe brief

Na het gesprek hebben de Zeeuwse overheden opnieuw een brief gestuurd naar het kabinet. De provincie Zeeland, Waterschap Scheldestromen en de gemeente Vlissingen zijn boos op de staatssecretaris omdat zij, volgens de Zeeuwse overheden, de inhoud van het gesprek verkeerd naar buiten zou hebben gebracht. In de brief schrijven de overheden: "Wij hebben u na afloop van ons gesprek tegen media horen stellen dat wij als Zeeuwse bestuurders willen meedenken met "het dilemma" dat u in uw brief aan de Tweede Kamer heeft geschetst. Wij hebben echter nadrukkelijk gezegd dat wij willen meedenken waar wij verder behulpzaam kunnen zijn bij realisatie van de marinierskazerne in Vlissingen. [..] Dáárover gaan wij graag het gesprek met u aan."
De Zeeuwse overheden zetten nog steeds in op de komst van de marinierskazerne naar Zeeland. Zeeland en de staatssecretaris hebben afgesproken met elkaar in gesprek te blijven over de verhuizing van de mariniers, maar een vervolgafspraak moet nog gemaakt worden.

Lees ook: