Tweelingbroers Esser stoppen na dit seizoen bij Kloetinge

Daan en Jaap Esser zijn bezig aan hun laatste seizoen bij Kloetinge. De tweeling (35) stopt na bijna twee decennia in het eerste van de Bevelandse club. Kloetinge hoopt de broers in een andere functie voor de club te behouden.

Jaap en Daan Essers (35) hangen na bijna 20 jaar in het eerste van Kloetinge de voetbalschoenen aan de wilgen. (foto: Omroep Zeeland)

De broers maakten bijna al die jaren allebei deel uit van de selectie van Kloetinge, al maakte Jaap ook nog een uitstapje naar Oostkapelle. Ze promoveerden in hun carrière twee keer naar de Hoofdklasse, vierden een kampioenschap en speelden twee bekerfinales.

Afscheid met kampioenschap

Dit seizoen zijn ze beiden ook weer basisspeler bij Kloetinge, dat bovenaan staat in de 1e klasse. Afscheid nemen met een kampioenschap en opnieuw promotie naar de hoofdklasse is het doel.

Kloetinge hoopt Daan en Jaap Esser voor de club te behouden. "Ze worden herinnerd aan een uitspraak van Daan uit 2015: "Ze krijgen ons hier niet weg'' om zo te kijken in welke rol zij verbonden kunnen blijven aan Kloetinge", zegt de club in een persbericht.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Kloetinge Daan Esser Jaap Esser
Deel dit artikel:

Reageren