Roller Derby; lekker beuken op vier wielen

Roller Derby; lekker beuken op vier wielen
Roller Derby; lekker beuken op vier wielen © Omroep Zeeland
Open avond maakt nieuwelingen enthousiast over roller derby
Opvallend was de enige man in het gezelschap die zich erg op zijn gemak voelde tussen de dames. "Ik denk dat dit wel een blijvertje is en vind het wel prima met de dames", zegt Jan-Bart van Boheemen uit Goes. Ook Eefje Boot uit Middelburg is enthousiast: "Ik merk dat ik op vier wielen staan erg leuk vind", zegt ze. Maar voordat ze aan de wedstrijd mogen meedoen moeten ze eerst de basistechniek onder de knie krijgen. "Dat vind ik wel jammer want als ik de dames zo bezig zie dan begint het al een beetje te kriebelen", aldus Van Boheemen.
<h2>Roller Derby in het kort</h2><p>Het spel wordt gespeeld met twee teams van veertien spelers waarvan er vijf in het ovaalvormige veld staan. De bedoeling van het spel is dat de speler van het ene team de speler van het andere team inhaalt, maar de spelers mogen die van de tegenstander daarbij hinderen. Vier verdedigers uit het team vormen een blokkade waar de aanvaller zich dan doorheen moet beuken. Hoe meer mensen de aanvaller inhaalt hoe meer punten hij of zij scoort. De wedstrijd duurt twee periodes van dertig minuten. Die worden weer onderverdeeld in rondes van twee minuten waarbij de punten kunnen worden gescoord. Het team dat op het einde van de wedstrijd de meeste punten op de teller heeft staan, wint.</p>
Onze verslaggever deed ook een rondje mee

Nieuwe ruimte

De dames van het team Black Sheep Honey Rollers zijn niet alleen op zoek naar nieuwe leden, maar kampen ook met een ander probleem. "Deze sporthal is vrij oud en wordt uiteindelijk afgebroken dus we zijn op zoek naar een nieuwe trainingsruimte", vertelt teamlid Veer Patist. De zoektocht blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. "Veel sporthallen worden al gebruikt door andere sportclubs. Daarnaast moet het een goede vloer hebben waar we met onze rolschaatsen op kunnen rollen. Als iemand iets weet dan horen we het graag", aldus Patist.

Lees ook: