GOES wint Zeeuwse derby tegen Hoek

GOES heeft de Zeeuwse derby met 2-0 van Hoek gewonnen. Hoek moest het al na een half uur doen zonder verdediger Fabian Wilson die rood kreeg en GOES kwam geen enkel moment meer in gevaar. GOES komt na deze zege op de twaalfde plaats te staan. Hoek haakt definitief af bij de eerste vier.

Om elf uur vanochtend werd het veld op sportpark 't Schenge nog getest, maar gelukkig kon alles doorgaan. Het spel in de eerste helft was nog niet echt om over naar huis te schrijven. Aan beide kanten was er veel balverlies en grote kansen waren er het eerste half uur niet te bekennen. Na 33 minuten kwam daar verandering in toen GOES een penalty kreeg. Fabian Wilson gaf GOES-middenvelder Tim de Winter een duw in de rug en de bal ging op de stip. Wilson kreeg ook nog eens rood en mocht de kleedkamer in. Steve Schalkwijk schoot vervolgens vanaf elf meter koelbloedig raak.

Genadeklap

Aan het begin van de tweede helft kwam spits Kyle Doesburg in het veld voor Hoek. Hij was al gelijk gevaarlijk, want na een lange rush vanaf eigen helft kon GOES-doelman Meulmeester nog maar net redding brengen. Bijna meteen daarna was aan de andere kant de genade klap. Daniel Wissel kon simpel de 2-0 binnen schieten na een actie van Steve Schalkwijk. Voor Hoek was de gifbeker nog niet leeg, want aanvoerder en topscoorder Rik Impens moest met een liesblessure naar de kant. Doesburg werd nog gevaarlijk na een voorzet van Steven Smulder maar in restant kon Hoek niet meer aandringen.

Lees ook:

Scoreverloop

1-0 Steve Schalkwijk (34/pen)

2-0 Daniel Wissel (52)

Bijzonderheden

Fabian Wilson (33) kreeg de rode kaart na een overtreding in het strafschopgebied.

Opstelling GOES

Brian Meulmeester, Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Sherief Tawfik, Jop Dekker, Ruben Hollemans, Tim de Winter, Remon de Vlieger (Nazario de Fretes/67), Mart de Kroo (Hiep Nguyen/76), Steve Schalkwijk, Daniel Wissel

Opstelling Hoek

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani, Kim van den Bergh (Aaron Verwilligen/46), Reguillo Vandepitte, Steven Smulder, Jonathan Constansia (Kyle Doesburg/46), Rik Impens (Abdoe Abdenbi/71), Ruben de Jager

Meer over dit onderwerp:
Goes voetbal Hoek 3e divisie
Deel dit artikel:

Reageren