Souburger in Wuhan besluit op laatste moment te blijven: 'Veiliger hier dan in het vliegtuig'

Henry Blok en gezin in Wuhan
Henry Blok en gezin in Wuhan © Henry Blok
Het gezin Blok zat al ruim een week vast in een appartement in de binnenstad van Wuhan. Zaterdag rond 17:00 reden ze met vijf koffers en 2 rugzakken en een buggy richting de verzamelplaats. Daar hebben ze zich gemeld bij het Franse consulaat en vulden formulieren in. Het gezin was klaar voor evacuatie.
Het was een gevecht tussen hart en verstand
Henry Blok vanuit Wuhan
Het liep anders. De vrouw van Blok, Sisi, gaf te kennen dat ze wilde blijven om haar achterblijvende familieleden te steunen. "Er was geen tijd om lange discussies te houden, het was een gevecht tussen hart en verstand."
Volgens zijn vrouw waren ze veiliger bij haar ouders in hun appartement. "Ze was bang dat ze alsnog besmet zou raken in het vliegtuig op weg naar Nederland", licht Blok hun besluit toe in het radioprogramma Zeeland wordt wakker.

Brandend huis

Blok:"Voor mijn gevoel sta ik in een brandend huis met waar een brandweerman voor ons staat om ons te redden, maar mijn vrouw weigert haar ouders in het brandend huis te verlaten. Ik had mijn vrouw, mijn zoon achter kunnen laten en mee kunnen gaan met het vliegtuig. Ondanks dat mijn vrouw dit niet erg had gevonden, werkt dat niet in onze relatie. Mijn vrouw krijgt mijn volwaardige steun met wat voor beslissing zij ook neemt, zoals zij ook mij steunt in mijn roekeloze beslissingen...."

Hele dag binnen

Henry en zijn vrouw en kind verblijven nu bij hun schoonouders in het centrum van Wuhan. Daar zitten ze nu de hele dag binnen. "Naar buiten hoeven we voorlopig niet, want we hebben nog genoeg eten." De komende dagen wil hij gebruiken om bij te komen van alle commotie. "En zodra ik ben uitgerust ga ik kijken wat de eventuele andere mogelijkheden zijn."

Lees ook: