Debevere en Sanderse winnen Halve van Cadzand

De Halve marathon van Cadzand is gewonnen door de Belg Tomas Debevere. De wedstrijd bij de vrouwen eindigde in een overwinning voor Monica Sanderse uit Vlissingen. Voor beiden was het de eerste keer dat ze deze wedstrijd wonnen.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep met daarin onder anderen de Belgen Tomas Debevere en Glenn Vanobost, Erwin Harmes uit Middelburg en Erwin Adan uit Vlissingen. Adan moest lossen toen Debevere halverwege afstand nam van zijn de anderen. Ondanks dat het gaatje nimmer groot werd lukte het Vanobost en Harmes niet om terug te komen bij Debevere, die na 1 uur, 14 minuten en 11 seconden over de finish kwam. Op achttien seconden achterstand werd Vanobost tweede, Harmes zat daar weer kort achter en eindigde als derde.

Halve van Cadzand

uitslag mannen
1. Tomas Debevere België 1.14.11'
2. Glenn Vanobost België 1.14.29'
3. Erwin Harmes Middelburg 1.14.36'

De wedstrijd bij de dames ging tussen twee loopsters. Monica Sanderse uit Vlissingen en de tweevoudige Belgische winnares Gwendolyn De Deyne. Zij trotseerden de harde wind en vochten onderling uit wie er ging winnen. Het was uiteindelijk Sanderse die een gaatje van enkele minuten wist te slaan en als snelste bij de finish was in 1 uur 25 minuten en 50 seconden. De Deyne werd tweede op ruim twee minuten, voor Heidi Wouters, eveneens uit België, zij werd derde.

Halve van Cadzand

uitslag vrouwen
1. Monica Sanderse Vlissingen 1.25.50'
2. Gwendolyn De Deyne België 1.27.53'
3. Heidi Wouters België 1.30.44'

Deel dit artikel:

Reageren