Bewindvoerders TCR houden alle opties open

TCR Group
TCR Group © Omroep Zeeland
Afgelopen week werd duidelijk dat TCR financiële problemen heeft. Een deel van de salarissen werd een dag te laat uitbetaald. Dat leidde vrijdag tot de aanvraag van uitstel van betaling. "We hebben het hier over marktwerking. In de markt zijn de marges klein. Als je ondanks een grote omzet kleine winstmarges hebt, loop je een risico", zegt bewindvoerder Jan de Meester van Van Boven Advocaten in Middelburg.

Schuldeisers

Zijn eerste prioriteit is dat de dagelijkse bezigheden gewoon worden uitgevoerd. "Alle ritten moeten worden gereden, en dat lukt goed." Verder zijn er gesprekken gevoerd met schuldeisers. Die gesprekken worden deze week vervolgd.
Welke kant de onderhandelingen opgaan kan De Meester nog niet zeggen. In het uiterste geval zou dat kunnen leiden tot de verkoop van de drie afzonderlijke bedrijfsonderdelen.
<h2>Ruim 1.300 werknemers</h2><p>Bij TCR werken ruim 1300 mensen door heel Nederland. Het bedrijf is actief op veel verschillende onderdelen van transport. Van busvervoer tot reguliere taxi's. De hoofdvestiging staat in Middelburg.</p><p>TCR ontstond in 1997 in Renesse uit een fusie van vier vervoersbedrijven. In de jaren daarop breidde het bedrijf snel uit met openbaar vervoer en touringcars.</p>