Ongerustheid over leerlingenvervoer, gemeenten schrijven bezorgde brief

De Zeeuwse gemeenten zijn bezorgd over het leerlingenvervoer. Als taxibedrijf TCR failliet gaat, kunnen honderden kinderen niet naar het speciaal onderwijs. De gemeenten vragen de bewindvoerders dringend om extra tijd om alternatief vervoer te regelen.

Vijfhonderd kinderen op Walcheren maken gebruik van het leerlingenvervoer (foto: Omroep Zeeland)

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Ze kunnen niet garanderen dat er busjes blijven rijden op het moment van een faillissement van TCR. "Op dit moment niet", zegt een bezorgde wethouder Sem Stroosnijder van Vlissingen. "We zijn druk bezig om verschillende scenario's uit te werken."

Meer dan duizend kinderen in Zeeland worden met taxibusjes van en naar speciaal onderwijs of psychiatrische behandeling gebracht. In Zeeuws- Vlaanderen gaat het om vierhonderd kinderen, op Walcheren om 480 kinderen. Op piekmomenten rijden op Walcheren vijftig taxibusjes met kinderen van en naar speciaal onderwijs, zwembaden en gymzalen. Sommige busjes zijn speciaal aangepast aan verschillende typen rolstoelen.

TCR Group (foto: Omroep Zeeland)

De drie Walcherse gemeenten hebben een brandbrief geschreven aan de bewindvoerders, die bezig zijn met de financiële afwikkeling van de schuldenberg van TCR. In de brief dringen de gemeenten erop aan om een faillissement vooralsnog uit te stellen. "De gemeenten vrezen dat de continuïteit van de uitvoering van het leerlingenvervoer op het spel staat. Dit zorgt voor grote maatschappelijke onrust zowel bij ouders en/of verzorgers leerlingen en scholen", schreven de drie Walcherse gemeenten.

Oosterschelderegio

De zeven gemeenten in de Oosterschelderegio hebben een soortgelijke brief naar de bewindvoerders gestuurd. In de Oosterschelderegio worden niet alleen 450 kinderen met de busjes vervoerd, maar ook ouderen en gehandicapten. In die laatste doelgroep gaat het om 22.000 ritten per jaar.

Meer over dit onderwerp:
leerlingenvervoer brief TCR
Deel dit artikel:

Reageren