Pattinama-Kerkhove komt in dubbelspel in actie bij Fed Cup

Lesley Pattinama-Kerkhove weet haar rol in het Nederlandse Fed Cup-team. Tegen Wit-Rusland komt de uit Zierikzee afkomstige Pattinama-Kerkhove in actie in het dubbelspel. Mocht het na vier wedstrijden gelijk staan, is die partij beslissend.

Pattinama-Kerkhove noemt het spannend en heel leuk om weer in het team te zitten. "In het algemeen ben je in de tenniswereld vaak alleen, maar nu is het lekker om een week lang met elkaar te spelen." En elkaar is in dit geval Arantxa Rus, Demi Schuurs, Indy de Vroome en Kiki Bertens, die haar rentree maakt in de Nederlandse ploeg. "Het is superleuk dat ze erbij is", zegt Pattinama-Kerkhove daarover. "Voor het team is het ook goed, want met haar maken we meer kans op de winst."

"Spelen voor Nederland is iets wat ik graag doe", gaat Pattinama-Kerkhove verder. "Ik ben er trots op dat ik er weer bij ben." Vandaag begint in Den Haag de wedstrijd van Nederland tegen Wit-Rusland. Bertens en Rus nemen het in de singles op tegen Aryna Sabalenka en Aljaksandra Sasnovitsj. Een dag later speelt Bertens dan tegen Sabalenka en Rus tegen Sasnovitsj.

Best of five

Na die twee partijen komt Pattinama-Kerkhove dan met Demi Schuurs in actie tegen Wit-Rusland. Mocht het na de singles-partijen gelijk staan dan is de wedstrijd van Pattinama-Kerkhove beslissend in wie de wedstrijd wint.

De Fed Cup is de jaarlijkse vrouwenvariant van een internationale tenniscompetitie voor landenteams. Nederland zit in 2020 bij de twintig beste teams en behoort daarmee tot de wereldgroep. Van die twintig teams zijn de finalisten van vorig jaar (Australië en Frankrijk), het organiserende land van de finaleronde in april (Hongarije) en een wildcard-land (Tsjechië) vrijgesteld van de kwalificatieronde die komend weekend worden gespeeld. Daardoor zijn er zestien landen over die door loting aan elkaar zijn gekoppeld. Het ongeplaatste Nederland lootte het geplaatste Wit-Rusland en moet door een overwinning tegen het Oost-Europese land een plaatsje bij de laatste twaalf veiligstellen.

Meer over dit onderwerp:
tennis Fed Cup Lesley Pattinama-Kerkhove
Deel dit artikel:

Reageren