Swift heeft kampioenschap niet meer in eigen hand na nederlaag

Swift heeft het kampioenschap in de overgangsklasse D niet meer in eigen hand. De Middelburgse korfbalclub verloor gisteravond in Gorinchem met 29-23 van GKV.

De wedstrijd tussen GKV en Swift was op voorhand een topper, want de thuisploeg stond op de tweede plaats van de ranglijst, Swift stond derde. Na drie ruime overwinningen nu dus een nederlaag voor Swift. De ploeg van trainer Dennis Plantinga heeft de hele wedstrijd, op de eerste anderhalve minuut na, niet op voorsprong gestaan in de wedstrijd. De Middelburgse formatie had heel veel moeite met het korte verdedigen van GKV, want tot frustratie leidde bij Swift. Bij rust was de stand 15-11 en leek de marge nog overbrugbaar voor Swift.

Grotere achterstand

Maar telkens als Swift terug leek te komen, stelde de thuisploeg orde op zaken. Bovendien werden vrijwel alle vrije worpen gemist door Swift, En dus kwam Swift tekort tegen de nieuwe koploper in de Overgangsklasse D, want zo mag GKV zich nu noemen. Het verschil met Swift, dat derde blijft staan, bedraagt nu 3 punten met nog 5 speelrondes te gaan.

Meer over dit onderwerp:
korfbal GKV Swift
Deel dit artikel:

Reageren