Celstraffen van 3, 6 en 9 jaar geëist tegen bankovervallers Goes

Tegen drie overvallers van de Regiobank in Goes vorig jaar maart zijn straffen geëist van drie, zes en negen jaar. Bij alle drie gaat er een periode van een jaar voorarrest van de straf af.

De officier van justitie noemde de overval heftig. Een van de verdachte zou volgens haar meerdere keren 'ik ga je schieten' hebben gezegd terwijl hij een pistool vast had. Bij de arrestatie bleek dat er twee kogels in het pistool zaten ten tijde van de bankoverval.

De hoogste straf eist de officier van justitie voor een 32-jarige man uit Vlissingen. Behalve de bankoverval wordt hij ook verdacht van een overval op de Spare Rib Express in Middelburg, een woningoverval en wapenbezit.

De zes jaar cel werd geëist tegen een 19-jarige Middelburger. Hij heeft volgens de officier van justitie samen met de Vlissinger de overvallen gepleegd op de bank het afhaalrestaurant. Een 26-jarige Rotterdammer moet als het aan het OM ligt, in totaal drie jaar de cel in wegens de overval op de bank.

Op dinsdag 19 maart 2019 rond 14.00 uur 's middags overvallen twee gemaskerde en gewapende mannen de Regiobank aan de Voorstad in Goes. Bij de overval hebben ze een medewerker mishandeld. De overvallers zijn er vervolgens met een aanzienlijk geldbedrag in een auto vandoor gegaan.

De politie zet meteen een klopjacht op. Ruim een uur na de overval, zo rond 15.10 uur, wordt een auto met de drie verdachten bij een tankstation in Steenbergen aan de kant gezet. Er worden drie mannen gearresteerd. Het gaat om een 19-jarige Middelburger, een 26-jarige Rotterdammer en een 32-jarige Vlissinger. De drie mannen zitten sindsdien in voorarrest. De Vlissinger en de Middelburger worden ook verdacht van de overval op de Spare Rib Express in Middelburg een paar dagen voor de bankoverval.

Meer over dit onderwerp:
Goes overval Regiobank Spare Rib Express
Deel dit artikel:

Reageren