Vervoersbedrijf TCR failliet verklaard, maar de bussen rijden nog

Vervoersbedrijf TCR is failliet verklaard, maar het salaris van het personeel wordt nog in ieder geval nog maximaal zes weken uitbetaald. Dat heeft de curator vanmiddag bekendgemaakt. Bij het Middelburgse bedrijf werken ruim 1.300 mensen.

TCR Group (foto: Omroep Zeeland)

Afgelopen week werd duidelijk dat TCR financiële problemen heeft. Een deel van de salarissen werd een dag te laat uitbetaald. Dat leidde vrijdag tot de aanvraag van uitstel van betaling. Vanmiddag heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken.

Salarissen

Volgens curator Jan de Meester van Van Boven Advocaten in Middelburg garandeert het UWV de salarissen van het personeel tot het einde van de opzegtermijn. Die bedraagt maximaal zes weken. Voorlopig blijven de bussen nog rijden.

Bus van vervoersbedrijf TCR (foto: Etienne Tas)

De bewindsvoerder roept het personeel op om in elk geval gedurende deze periode door te werken. Wat er daarna gaat gebeuren met de contracten en het personeel van TCR, is nog niet bekend.

'Bedrijf wordt verkocht'

"We gaan nu kijken welke definitieve oplossingen er zijn. Dat kan zijn dat het bedrijf wordt verkocht, in z'n geheel of in delen", zegt De Meester. "Maar omdat er zoveel mensen bij TCR zijn betrokken, zowel chauffeurs als reizigers, móét er een oplossing worden gevonden." Eerder zei De Meester dat het bedrijf als gevolg van de marktwerking te maken heeft met te kleine marges.

Gemeenten

De Zeeuwse gemeenten maken zich grote zorgen over de situatie. Afgelopen vrijdag nog stuurden ze een brandbrief naar de bewindvoerders met het verzoek een faillissement uit te stellen. Als TCR failliet gaat kunnen meer dan 1.000 Zeeuwse kinderen niet worden weggebracht naar speciaal onderwijs of psychiatrische behandelingen, schreven ze.

Ruim 1.300 werknemers

Bij TCR werken ruim 1300 mensen door heel Nederland. Het bedrijf is actief op veel verschillende onderdelen van transport. Van busvervoer tot reguliere taxi's. De hoofdvestiging staat in Middelburg.

TCR ontstond in 1997 in Renesse uit een fusie van vier vervoersbedrijven. In de jaren daarop breidde het bedrijf snel uit met openbaar vervoer en touringcars.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Middelburg failliet TCR
Deel dit artikel:

Reageren