Plantinga langer bij Swift; Van den Berg, Pouwer en Gillissen stoppen

Korfbalclub Swift staat ook de komende twee seizoenen onder leiding van het trainersduo Dennis Plantinga en Wim Allaart. Dat heeft de club uit Middelburg bekendgemaakt. Wel neemt de eerste selectie na dit seizoen afscheid van drie spelers.

Dennis Plantinga blijft bij Swift (foto: Orange Pictures)

"We zien dat het team zich nog steeds goed ontwikkelt en Wim en ik hebben het gevoel nog niet klaar te zijn met de groep. Ons debuut in de Hoofdklasse op het veld proeft naar meer en de wisselwerking is, juist omdat we zo verschillend zijn, positief en verfrissend", aldus Plantinga.

Plantinga gaat na de zomer aan zijn tiende seizoen beginnen als trainer van de club. Allart is sinds dit seizoen aan het eerste team van Swift verbonden.

Afscheid

De eerste selectie zal er na dit seizoen iets anders uitzien, maar de kern blijft intact. Routinier Eefje van den Berg heeft na achttien seizoenen haar afscheid in het eerste team aangekondigd. Mirella Pouwer stopt vanwege lichamelijke klachten en Gijs Gillissen stopt vanwege de reisafstand tussen Middelburg en zijn woonplaats Den Haag.

De overige spelers hebben aangegeven waarschijnlijk ook komend seizoen actief te zijn voor de club. Er wordt zowel intern als extern gekeken naar aanvulling voor de ploeg.

Swift staat zowel in de zaalcompetitie (Overgangsklasse) als de veldcompetitie (Hoofdklasse) op de derde plaats.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren