Campers en auto's drie rijen dik op dijk tussen Domburg en Westkapelle

Campers en auto's drie rijen dik op dijk tussen Domburg en Westkapelle
Campers en auto's drie rijen dik op dijk tussen Domburg en Westkapelle © Omroep Zeeland
Drukte op stranden
"Dat komt omdat ze een tijd geleden het strand hier hebben opgespoten," verklaart een man uit Middelburg, "en dus komen ze nu ook met auto's hier naartoe om op het strand te gaan liggen. Voorheen stonden hier alleen campers, en dan stond je meteen aan zee."

Wegzakken in zacht asfalt

Er was echter wel een probleem op de zeedijk, want met name zware campers zakken met de wielen weg in het warme zacht geworden asfalt. Een man en vrouw uit Valkenburg zaten gister ook even vast met de camper. "Maar even gas geven en we waren los", zegt de eigenaar van de camper.
Een man uit Middelburg ('ik kom hier al jaren') heeft het volgende gevonden op het wegzakken van zijn camper wielen. "Mijn zoon heeft plankjes gemaakt voor onder de wielen en dat werkt perfect", zegt hij lachend.

Files

Al die drukte op de stranden gaat uiteraard ook gepaard met drukte op de weg. Gisteren en vandaag stonden er lange files Zeeland in. En vanavond worden ook lange files verwacht op de wegen Zeeland uit, als al die strandgangers weer huiswaarts keren.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>