SGP: Veiligheid Zeeland in gevaar door stikstofregels

Door de stikstofregels dreigt de veiligheid van de bewoners van Walcheren in gevaar te komen. Dat stelt de SGP-fractie in de Tweede Kamer. Daarom wil SGP-Kamerlid Chris Stoffer dat er ontheffing kan worden gegeven voor het opspuiten van nieuw zand. Nu staan stikstofregels dat nog in de weg.

Hoogteverschil op het strand in Westkapelle door storm Ciara. (foto: Omroep Zeeland)

Door de storm van afgelopen weekend zijn grote stukken strand van Walcheren weggeslagen. Daarom moet er op die plaatsen met spoed nieuw zand worden bijgespoten. Maar dat kan niet zo snel omdat daarvoor eerst vergunning moet worden aangevraagd. Dat kost veel tijd.

Veiligheid mens en dier in gevaar

Stoffer vind dat onaanvaardbaar. "Het kan toch niet zo zijn dat door de handhaving van de stikstofnormen de veiligheid van mensen en dieren in gevaar komt. Ik vind dat de weggeslagen stukken strand zo snel mogelijk moeten worden hersteld, zeker nu we nog midden in het stormseizoen zitten. Daarom moet er voor het opspuiten van het Walcherse strand ontheffing worden verleend van de tijdrovende procedure om een vergunning te krijgen."

Stoffer heeft hierover aan de bel getrokken bij minister Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit en Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. "Een adequate en goede verdediging van mens en dier tegen overstromingen is belangrijker dan het naleven van de Natura-200-regels," aldus het SGP-Kamerlid.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Tweede Kamer SGP stikstof stormschade
Deel dit artikel:

Reageren