Bouwbedrijf mag kroon niet gebruiken van Koninklijk Huis

Waarom mag de KLM of de Ruijter Hagelslag wel een kroontje in hun logo dragen en een bedrijf uit Oosterland niet? Bouwbedrijf Boogert was dan ook verbaasd toen het op de vingers werd getikt door het Koninklijk Huis. De kroon moet uit het logo en dat terwijl het bedrijf de titel van Hofleverancier is toegekend.

De kroon moet weg (foto: Bouwbedrijf Boogert)

De directie van Boogert was zich van geen kwaad bewust. In 2015 vierde het bedrijf het 125-jarig bestaan. Ter ere van het jubileum kreeg Boogert het predicaat Hofleverancier. Daarop werd het logo aangepast en nam het bedrijf de subtitel 'bekroonde bouwers' aan. Deze maand kreeg het bouwbedrijf plots het bericht dat de kroon uit het logo moet verdwijnen. Boogert ging in beroep bij het secretariaat van Zijne Majesteit, maar trok aan het kortste eind.

Van kroon naar boogdakje

Vanwege de berisping is een nieuw logo gemaakt waarbij het kroontje vervangen is door een boogdakje. Of zoals het bouwbedrijf zegt: "Een constructie boven de naam en een dak als bekroning op elk bouwwerk."

(foto: Boogert)

En waarom mogen andere bedrijven dan wel een kroontje opnemen in hun logo? Dat blijkt voorbehouden aan bedrijven met een landelijk belang, zoals een vliegtuigmaatschappij en een hagelslagfabriek... Die krijgen het predicaat Koninklijk en mogen dus wél een kroon in hun logo hebben.

Meer over dit onderwerp:
Bouwbedrijf Boogert Oosterland hofleverancier
Deel dit artikel:

Reageren