Vervoer 1.300 kinderen onzeker: morgen rijden de busjes van TCR, maar voor hoe lang nog?

De busjes van het failliete vervoersbedrijf TCR rijden sowieso morgen nog, om ruim 1.300 kinderen in Zeeland van en naar speciaal onderwijs of psychiatrische behandeling te brengen. Het is nog onduidelijk of dat volgende week ook het geval is. Ouders en scholen worden uiterlijk komende zondag per sms geïnformeerd of de busjes maandag rijden. Dat laten de meerdere Zeeuwse gemeenten weten.

Nog geen alternatief vervoer voor 1.300 Zeeuwse kinderen (foto: Omroep Zeeland)

Het is de gemeenten nog niet gelukt om alternatief vervoer te regelen. Dus wanneer de busjes van TCR niet rijden, zitten er ruim 1.300 kinderen zonder vervoer. "De situatie is zeer zorgwekkend", zei de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder eerder hierover.

'Geen garanties'

"Het is een zeer precaire situatie. Wij als gemeenten proberen zo goed en zo kwaad als het kan dingen te regelen, zodat er geen kinderen thuis komen te zitten", zegt Stroosnijder. De gemeenten zijn met verschillende partijen in gesprek, maar kunnen voor volgende week nog niets garanderen. "Zolang er geen andere partij gecontracteerd is, kan ik geen garanties afgeven."

In Zeeuws- Vlaanderen gaat het om vierhonderd kinderen, in de Oosterschelderegio om 450 kinderen en op Walcheren om 480 kinderen. Op piekmomenten rijden op meer dan honderd taxibusjes met kinderen van en naar speciaal onderwijs, zwembaden en gymzalen.

Busjes speciaal aangepast

In de Oosterschelderegio worden niet alleen kinderen met de busjes vervoerd, maar ook ouderen en gehandicapten. In die laatste doelgroep gaat het om 22.000 ritten per jaar. Alternatief vervoer vinden voor al deze ritten is erg lastig, onder meer omdat sommige busjes speciaal zijn aangepast aan verschillende typen rolstoelen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland failliet TCR busjes wmo-vervoer
Deel dit artikel:

Reageren