Gebrek aan onderhoud oorzaak instortingsgevaar kade Walsoorden

Gebrek aan onderhoud. Dat heeft ervoor gezorgd dat de kade van Walsoorden er zo slecht aan toe is. De kade werd vanochtend per direct afgesloten omdat de stalen balken van de damwand in slechte staat zijn en er grond wegspoelt. Daardoor is er sprake van instortingsgevaar.

Plannen om de haven van Walsoorden aan te pakken staan al langer op de agenda, maar door geldgebrek is dat al meerdere keren uitgesteld. "Dat de kade nu op instorten staat, komt echt door gebrek aan onderhoud", bevestigt wethouder Jean-Paul Hageman van de gemeente Hulst. "De gemeente heeft het geld er voor, maar er zijn natuurlijk meerdere partijen bij betrokken."

Stenen blokken en waarschuwingsborden

De gemeente wil zo snel mogelijk om de tafel met de eigenaar van de haven, het Rijksvastgoedbedrijf dat over het onderhoud gaat, om een oplossing te zoeken. "Voor nu hebben we grote stenen blokken en waarschuwingsborden neergezet", zegt Hageman.

Door de onveilige wand heeft de gemeente Hulst het Noordelijk deel van de weg langs de haven afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Zeedijk, waardoor aanliggende bedrijven wel bereikbaar zijn. Hageman: "Voor wandelaars is het absoluut niet gevaarlijk, maar er moet wel gewoon iets aan gedaan worden."

Kade Walsoorden afgesloten (foto: Omroep Zeeland)

In de toekomst wil de gemeente Hulst ook de rest van de haven vernieuwen. "Dit haventje is belangrijk voor veel bedrijven. We willen het vanuit de gemeente nog aantrekkelijker maken voor bedrijven om zich hier te vestigen. De haven heeft gewoon een upgrade nodig", aldus wethouder Hageman.

Meer over dit onderwerp:
Hulst kade Walsoorden instorten
Deel dit artikel:

Reageren