Gebrek aan onderhoud oorzaak instortingsgevaar kade Walsoorden

Gebrek aan onderhoud oorzaak instortingsgevaar kade Walsoorden
Gebrek aan onderhoud oorzaak instortingsgevaar kade Walsoorden © Omroep Zeeland
Kadewand Walsoorden staat op instorten
Plannen om de haven van Walsoorden aan te pakken staan al langer op de agenda, maar door geldgebrek is dat al meerdere keren uitgesteld. "Dat de kade nu op instorten staat, komt echt door gebrek aan onderhoud", bevestigt wethouder Jean-Paul Hageman van de gemeente Hulst. "De gemeente heeft het geld er voor, maar er zijn natuurlijk meerdere partijen bij betrokken."

Stenen blokken en waarschuwingsborden

De gemeente wil zo snel mogelijk om de tafel met de eigenaar van de haven, het Rijksvastgoedbedrijf dat over het onderhoud gaat, om een oplossing te zoeken. "Voor nu hebben we grote stenen blokken en waarschuwingsborden neergezet", zegt Hageman.
Door de onveilige wand heeft de gemeente Hulst het Noordelijk deel van de weg langs de haven afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Zeedijk, waardoor aanliggende bedrijven wel bereikbaar zijn. Hageman: "Voor wandelaars is het absoluut niet gevaarlijk, maar er moet wel gewoon iets aan gedaan worden."
Kade Walsoorden afgesloten
Kade Walsoorden afgesloten © Omroep Zeeland
In de toekomst wil de gemeente Hulst ook de rest van de haven vernieuwen. "Dit haventje is belangrijk voor veel bedrijven. We willen het vanuit de gemeente nog aantrekkelijker maken voor bedrijven om zich hier te vestigen. De haven heeft gewoon een upgrade nodig", aldus wethouder Hageman.