Alle Zeeuwse onderwijsvacatures op één website

Van een vacature voor een leraar Duits op het mbo tot een baan als kleuterjuf. Alle Zeeuwse onderwijsvacatures staan vanaf vandaag allemaal bij elkaar op één website: lesgeveninZeeland.nl. Een platform van alle Zeeuwse onderwijsinstellingen om het lerarentekort tegen te gaan.

"Alle scholen wilden ook meedoen", vertelt Guus Hagt, voorzitter van de Mondia Scholengroep waar SGG Nehalennia in Middelburg en Scheldemond in Vlissingen onder vallen. "Tot nu toe waren al die onderwijsinstellingen ieder voor zich aan het werven, men zat elkaar dan soms in de weg of sneed elkaar de pas af. Door samen te werken haal je veel meer vissen onze vijver binnen."

'Bijzonder dat we met z'n allen samenwerken'

Hagt is erg enthousiast over het platform. Hij is ervan overtuigd dat het goed zal uitpakken. "Samen kun je veel beter laten zien wat ons aanbod is en wat voor moois hier te vinden is voor mensen die hier mogelijk willen komen wonen." Pim van Kampen, voorzitter van de Coöperatie Primair Onderwijs Zeeland, sluit zich hierbij aan: "Het is bijzonder dat we nu met zijn allen samenwerken om het lerarentekort terug te brengen. "

De website is onderdeel van het programma Regionale Aanpak Lerarentekort (RAL) en wordt gefinancierd door de toegekende subsidie van het ministerie van onderwijs.

Meer over dit onderwerp:
onderwijs leerkrachten werving
Deel dit artikel:

Reageren