PVV'ers Bosch en De Wit krijgen boete voor smaad, geen zaak tegen Van Dijk

Vincent Bosch en Peter van Dijk
Vincent Bosch en Peter van Dijk © Omroep Zeeland
Nadat Bosch tegen Peter van Dijk een aanklacht had ingediend voor de vermeende doodsbedreiging, diende Van Dijk op zijn beurt weer een klacht in tegen Bosch en De Wit wegens smaad. Die zaak pakt het OM wel op. Beide heren hebben een boete gekregen. "Dat bedrag ligt ergens tussen de 350 en 500 euro, aldus woordvoerder Martine Pilaar van het parket in Breda.

Hoger beroep

Volgens Bosch en De Wit zijn ze in hoger beroep gegaan tegen de boete. Roland de Wit: "Ik ben het niet eens met de boete. Het is niet fair dat alleen tegen ons een aanklacht wegens smaad is ingediend, terwijl de hele Zeeuwse PVV een 'Manifest van Wantrouwen' tegen Peter van Dijk heeft ondertekend."

Gesjoemel

Peter van Dijk wil weinig commentaar geven op de beslissing van het Openbaar Ministerie, om hem niet te vervolgen maar zijn aanklagers juist een boete wegens smaad te geven. "Ik heb mezelf voorgenomen om niets te zeggen voor 20 september." Op die datum bespreken Provinciale Staten van Zeeland een rapport, waarin wordt vastgesteld dat van Dijk en Bosch beiden hebben gesjoemeld met fractiegelden, door een factuur voor de PVV-gemeenteraadsfractie in Tholen op naam te zetten van de provinciale fractie. Daardoor is de rekening van 800 euro onterecht door de provincie betaald. Ook zijn medewerkers van de Statenfractie tegen de regels in, ingezet voor nieuwe gemeenteraadsfracties van de PVV in Zeeland.

Manifest van wantrouwen

Het gerommel binnen de PVV kwam half april dit jaar naar buiten. De PVV in Provinciale Staten zegde het vertrouwen op in fractievoorzitter Peter van Dijk en wezen Vincent Bosch aan als nieuwe fractievoorzitter. Ook de gezamenlijke Zeeuwse PVV-fracties zegden in een manifest van wantrouwen het vertrouwen in Peter van Dijk op. In het manifest beschuldigen de PVV'ers Van Dijk onder meer van misbruik van partijgeld.

Aangiften over en weer

De PVV-fractievoorzitter deed meteen aangifte bij de politie van laster en smaad. "Het zijn leugens! Ik laat dit niet over mijn kant gaan", liet Van Dijk weten. Vincent Bosch deed op zijn beurt ook aangifte tegen Van Dijk. Bosch liet weten dat de situatie escaleerde nadat Peter van Dijk vond dat zijn vrouw een vast arbeidscontract bij de PVV moest krijgen nadat zij de afgelopen jaren al drie keer salarisverhoging kreeg.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>