Ivar Slik soleert naar Nederlandse titel op het strand

Het Nederlands kampioenschap Beachrace is op de Brouwersdam gewonnen door Ivar Slik. De oud-prof van Roompot-Oranje Peloton kwam alleen over de finish. Het evenement werd overschaduwd door een hartstilstand bij een van de deelnemers.

Halverwege de wedstrijd reden twee renners op kop. Rick van Breda en Ivar Slik maakten zich los uit een groep van zes renners, waarin ook de uit Yerseke afkomstige Johnny Hoogerland, Thijs Zonneveld, Jordy Buskermolen en Sybren Welling reden.

Met nog achttien kilometer te rijden liep de voorsprong van Van Breda en Slik op naar 2.10'. De start van de wedstrijd was bij Beachclub Perry's. De renners reden daarna over het strand richting de Oosterscheldekering en weer terug naar de Brouwersdam. Die route werd twee keer afgelegd.

Voor Johnny Hoogerland ging het te hard. Hij moest lossen uit de achtervolgende groep.

In de slotfase reed Slik, die in 2015 en 2016 in dienst van Roompot reed, weg bij zijn medevluchter Van Breda. De uit Utrecht afkomstige Slik kwam solo over de meet.

Het evenement werd overschaduwd door een hartstilstand bij een de deelnemers. De organisatie meldde dat de man na reanimatie door deelnemers weer zelfstandig kon ademen. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Meer informatie is nog niet bekend.

Deel dit artikel:

Reageren