Kloetinge komt in topper niet voorbij LRC

Het is koploper Kloetinge niet gelukt de voorsprong op LRC te vergroten. In Leerdam werd het 1-1 tussen de nummers één en twee van de eerste klasse C. Valentijn van Keulen scoorde de Kloetingse treffer, Serdar Akkanak maakte tien minuten voor tijd gelijk.

Kloetinge reisde gehavend af naar Leerdam. Voor de topper tegen LRC miste het maar liefst vier basisspelers; doelman Mitchell Braafhart, Roy Mulder en Ramon Janson ontbraken door blessures en aanvoerder Jaap Esser liep vorig weekend een zware kwetsuur op.

Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel en dat betekende dat er in de eerste helft maar weinig grote kansen te noteren waren. Keeper Dylan de Kam, door het plotselinge vertrek van reservedoelman Pijnenburg en de blessure van Braafhart plots gekatapulteerd tot basisspeler, moest enkele keren redding brengen, onder andere op een schot van Van Kordelaar, terwijl Kloetinge aan de andere kant gevaarlijk werd via Van Hecke. Daan Esser leek in de 24e minuut de score te openen, maar de grensrechter constateerde buitenspel.

Kampioensfeestje

Na rust werd er wel gescoord. In de 64e minuut nam Kloetinge een korte corner waarna spits Hubregtse aan de bal kwam, hij gaf voor op Fitsch die de paal raakte, maar uit de rebound schoot Van Keulen de bal via de keeper tegen de touwen. Mochten er fans al gedacht hebben voorzichtig een kampioensfeestje te vieren, dan kwamen die bedrogen uit, want tien minuten voortijd bepaalde Serdar Akkanak de eindstand op 1-1. De spits gaf een corner het laatste zetje om De Kam te passeren.

De voorsprong van Kloetinge blijft zodoende vijf punten op LRC, het gat met Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland is elf punten.

Scoreverloop

0-1 Valentijn van Keulen (64)
1-1 Serdar Akkanak (78)

Opstelling Kloetinge

Dylan de Kam, Klaas van Hecke, Lionel Fitsch, Jeroen de Jonge, Marijn Wijkhuijs (Timo Jansen/69), Valentijn van Keulen, Thijs van den Dries, Daan Esser (Luuk van Vossen/79), Ronaldo Meijer, Xander van der Poel (Huib van Hecke/83), Jeremy Hubregtse

Meer over dit onderwerp:
voetbal zuid-beveland vv kloetinge LRC
Deel dit artikel:

Reageren