CZ haalt ziekenvervoer weg bij TCR

CZ-klanten die gebruik maken van TCR om van en naar het ziekenhuis te gaan, moeten op zoek naar een nieuwe vervoersmaatschappij. Hoewel TCR de komende week blijft rijden, wil de verzekeraar vanwege het faillissement van TCR niet meer betalen voor het vervoer van die vervoersmaatschappij.

Hoofdkantoor CZ in Tilburg (archief) (foto: CZ)

Klanten van TCR hebben een brief ontvangen waarin de situatie wordt uitgelegd. Volgens de curator van TCR wilde CZ in eerste instantie het contract met het Middelburgse bedrijf al per 10 februari opzeggen. Maar omdat de busjes van TCR afgelopen week ook nog klanten van CZ hadden vervoerd, heeft CZ besloten tot vrijdag 14 februari te betalen.

Genoeg alternatieven

CZ laat in een reactie weten dat klanten van de verzekeraar recht op vervoer houden, maar dat ze inderdaad geen gebruik meer kunnen maken van TCR. CZ zegt dat mensen die afhankelijk zijn van taxivervoer van en naar het ziekenhuis zich geen zorgen hoeven te maken, omdat zij met genoeg andere vervoerders in Zeeland een contract hebben.

Vandaag werd ook bekend dat kinderen die door TCR van en naar het speciaal onderwijs worden vervoerd in ieder geval komende week nog vervoerd worden door TCR.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland CZ TCR
Deel dit artikel:

Reageren