Geplaagd Vlissingen wint bij ROAC en klimt op de ranglijst

Zondag eersteklasser VC Vlissingen heeft goede zaken gedaan. De ploeg van Kevin Hollander won op bezoek bij ROAC met 0-1. In het Zuid-Hollandse Rijpwetering zorgde Thomas de Rijke voor de enige treffer van de middag. Door de zege heeft de Walcherse formatie weer aansluiting met de subtop.

VC Vlissingen juicht na een doelpunt (foto: Paul ten Hacken)

Spelbeeld

Vlissingen reisde slechts met één wisselspeler af naar ROAC uit Rijpwetering. Ondanks de smalle bezetting speelden de bezoekers een goede eerste helft. Via Thomas de Rijke nam Vlissingen nog voor de rust de leiding. In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en moest Vlissingen steeds verder achteruit.

Strafschop

Na een vermeende handsbal van Jiri van den Hemel kreeg ROAC de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Doelman Matthew Lentink keerde de inzet van de doelman van de thuisploeg, Dammes van der Poel, en hield daarmee de voorsprong in stand. In de absolute slotfase gooiden de bezoekers het duel op slot en trokken de zege over de streep.

Goede zaken

Door de eerste competitiezege van 2020 heeft Vlissingen weer zicht op de bovenste plaatsen. Vlissingen heeft nu vijf punten achterstand op koploper TOGB.

Scoreverloop

0-1 Thomas de Rijke (38)

Bijzonderheden

Matthew Lentink stopt een strafschop van de doelman van ROAC, Dannes van der Poel (77)

Opstelling Vlissingen

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe, Shannon Braafhart, Josimar Pattinama, Jiri van den Hemel, Vjeko Krezo, Menancio Weeda (Collin van den Berg/75), Etienne Mallie,Gino Zupelli, Mourad Azzanagui, Thomas de Rijke

Meer over dit onderwerp:
walcheren voetbal vc vlissingen
Deel dit artikel:

Reageren