Polonaise door de kerk: 'En nou die handjes in de lucht'

Het woord van God en een feeststemming gaan prima samen. Dat bleek vanmorgen tijdens de carnavalsmis in de Bonifaciuskerk van Kwadendamme. Met hoempapamuziek en verklede kerkgangers kan het feest nu echt beginnen.

De blaaskapel verzorgde de muziek en het koor was speciaal voor deze dag omgetoverd tot gospelkoor. In de kerk een kikker, politieagent en indaan, want veel kerkgangers hadden hun carnavalskleding al een week eerder van zolder gehaald. Volgens Prins Geert trekt deze dienst ieder jaar weer veel dorpsgenoten: "Voor mij en vele anderen kan carnaval nu echt beginnen."

'Een viering mag vrolijk zijn'

Alida van Veldhoven leidde de mis. Volgens de pastoraal werker is het mooi dat het woord van God en een feest prima samen gaan. "We hebben een evangelie te verkondigen en dat staat voor blijde boodschap, dus een viering mag ook vrolijk zijn."

(foto: Omroep Zeeland)

Van Veldhoven heeft speciaal voor deze dienst een carnavalssjaal aangetrokken en twee verschillende kleuren schoenen. Ze vindt het mooi hoeveel mensen er verkleed naar de dienst zijn gekomen. "Het is fijn als mensen zichzelf kunnen zijn in de kerk."

'Volgende week ben ik met biertjes bezig'

Bij de kerkgangers veel vrolijke gezichten, al blijft de boodschap in de dienst serieus. Op de vraag aan een mannelijke feestganger of hij volgende week nog eens terug zal denken aan deze dag? "Ik denk het niet. Dan ben ik waarschijnlijk iets meer met biertjes bezig."

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren