Opnieuw inbraak bij Spar-supermarkt in Sint Philipsland, politie zoekt getuigen

Voor de zoveelste keer in een paar jaar tijd is Jaap de Berg, eigenaar van de Spar-supermarkt in Sint Philipsland slachtoffer van inbraak. De inbrekers hadden het, net zoals de andere keren, gemunt op de sigaretten en lieten een enorme ravage achter. De politie zoekt getuigen.

Spar-supermarkt in Sint Philipsland de ochtend na de inbraak (foto: Omroep Zeeland)

Inbrekers zijn rond 03.30 uur bij de supermarkt aan de Achterstraat naar binnen gegaan. Op foto's die door de eigenaar van de supermarkt op Facebook zijn geplaatst is te zien dat ze daarbij veel schade hebben aangericht. Zo is de glazen schuifdeur geforceerd en het alarm en het zwaailicht zijn kapot geslagen.

Professionele inbrekers

Zowel eigenaar Jaap de Berg als de politie gaat ervan uit dat het gaat om professionele inbrekers. Ze hebben voor honderden euro's aan sigaretten buitgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat de supermarkt het doelwit is van inbrekers. De afgelopen jaren werd er meerdere keren ingebroken. "De laatste keer kwamen ze door het dak", vertelt De Berg, die al meerdere maatregelen heeft getroffen om de inbraken te stoppen. Ook is de winkel afgelopen december volledig verbouwd. De eigenaar van de supermarkt is erg aangeslagen.

De politie zoekt getuigen van de inbraak. "Ook iets dat niets bijzonders lijkt kan iets zijn. Twijfel niet om met ons contact op te nemen", schrijft de Thoolse wijkagent Jordy Ellerkamp op Twitter. Naast getuigen zoekt de politie ook bewakingscamerabeelden uit de omgeving.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Tholen politie Sint Philipsland supermarkt Spar
Deel dit artikel:

Reageren