Enquête marinierskazerne: zeg wat jij ervan vindt

Geen mariniers, maar er kwam wel een Tilburgse kunstenaar naar Vlissingen
Geen mariniers, maar er kwam wel een Tilburgse kunstenaar naar Vlissingen © Omroep Zeeland
D66 in de Zeeuwse Staten sprak al van twee miljard compensatie. Oud-commissaris Karla Peijs noemde een bedrag van eén tot anderhalf miljard euro. Er is al gezegd dat het Rijk dan maar de resterende termijnen van de Westerscheldetunnel afbetaalt. Die tunnel zou anders pas op 2033, dus over dertien jaar, tolvrij kunnen worden gemaakt, maar wanneer het rijk de marinierskazerne via de tunneltol compenseert, kunnen de Zeeuwen binnenkort al zonder te betalen naar het andere deel van hun provincie.

Wetenschap

Zeeland heeft al een hogeschool (HZ University of Applied Sciences), een kleine universiteit (UCR, beperkt aantal studierichtingen en studiejaren) en een paar wetenschappelijke instituten (Imares en NIOZ in Yerseke). Er gaan stemmen op om het Kabinet te vragen de provincie op het innovatieve vlak te versterken, met extra wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Zulke instellingen trekken ook nieuwe bedrijven aan.

Enquête

Wellicht heb jij andere ideeën bij de toekomstige ontwikkeling van Zeeland. Vul deze enquête in en geef daarmee jouw mening.
Er wordt ook naar je politieke voorkeur gevraagd en naar jouw (verwachte) stemgedrag bij de eerstvolgende Tweedekamerverkeizingen, 17 maart volgend jaar. Misschien ben je boos over het kabinetsbesluit en wil je dat jouw partij ook laten voelen, wanneer dat tenminste een coalitiepartij is.

Lees ook: