Citax neemt scholierenvervoer Zeeuws-Vlaanderen over van failliet TCR

Citax uit Tiel neemt het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen over van het failliete TCR. Citax voert nu al het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen uit. Citax neemt na de voorjaarsvakantie de ritten over tot aan de zomervakantie.

Cliƫnt bij busje van failliet vervoersbedrijf TCR uit Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

De afgelopen twee weken is er in goed overleg met TCR en de curatoren alles aan gedaan om de leerlingen te kunnen blijven vervoeren, zegt voorzitter Ben van Assche van het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen.

Kwetsbare leerlingen

"Na de voorjaarsvakantie is er nu dus een structurele oplossing. Citax verzorgt nu al naar volle tevredenheid ook het Wmo-vervoer voor de Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Wij doen er samen met Citax alles aan om het vervoer na de voorjaarsvakantie zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Wij houden daarbij zo veel mogelijk rekening met de kwetsbare leerlingen en hun specifieke situatie", zegt Van Assche.

Geïnformeerd

Ouders zijn al per sms geïnformeerd en krijgen deze week een mail met meer informatie. Scholen en behandelcentra worden ook geïnformeerd. In de tussentijd wordt er een aanbestedingsprocedure voor het leerlingenvervoer na de zomervakantie opgestart. Deze aanbestedingsprocedure stond reeds gepland, want het contract met TCR zou komende zomer aflopen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Zeeland failliet TCR Citax
Deel dit artikel:

Reageren