Vandaag: staatssecretaris Visser in Kamerdebat over 'schoffering' Zeeland

Staatssecretaris Barbara Visser (VVD) van Defensie ging vandaag een debat met de Tweede Kamer over de manier waarop Defensie met Zeeland is omgegaan in het dossier marinierskazerne. Vanuit Zeeland was een flinke delegatie aanwezig in Den Haag. Zeeuwse bestuurders voelen zich bedrogen en geschoffeerd door de staatssecretaris omdat zij achter hun rug om het besluit heeft genomen de kazerne niet naar Vlissingen te laten verhuizen.

Zeeuwen op de publieke tribune kijken naar Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie (VVD) tijdens het Tweede Kamerdebat over de voorgenomen verhuizing van de marinierskazerne. (foto: ANP)

Zo'n 130 Zeeuwse bestuurders en burgers zijn vanochtend met bussen naar Den Haag afgereisd en zitten nu op de publieke tribune. "De belangstelling voor dit debat is heel groot", zei Kamervoorzitter Khadija Arib, die zich goed kan voorstellen dat er veel emoties leven bij de Zeeuwen. Aan het begin van het debat vroeg ze de aanwezigen wel voorzichtig te zijn met het uiten van die emoties tijdens het debat.

Update 16.30 uur

Het Kamerdebat is weer stilgelegd. De SGP in de Tweede kamer heeft een motie van afkeuring ingediend tegen staatssecretaris Barbara Visser (VVD) van Defensie. Daarover wordt later vandaag gestemd.

De partij keurt de manier af waarop zij tot het afblazen van de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen is gekomen. De motie werd mede ingediend door vrijwel de voltallige oppositie. Dat haar optreden alleen een 'gele kaart' opleverde, betekent dat ze wel mag blijven zitten.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren