Boot slaat om voor kust Vrouwenpolder, zes personen uit het water gered

Boot slaat om voor kust Vrouwenpolder, zes personen uit het water gered
Boot slaat om voor kust Vrouwenpolder, zes personen uit het water gered © Kustwacht Nederland
Sportvisboot slaat om voor kust Vrouwenpolder, zes personen uit het water gered
Sportvisboot slaat om voor kust Vrouwenpolder, zes personen uit het water gered © HV Zeeland
De kustwacht heeft een reddingsactie opgezet waarbij ook twee reddingsboten en een helikopter van de KNRM zijn gealarmeerd. Van der Linde zegt dat KNRM Neeltje Jans rond 10.30 uur is opgeroepen omdat er een schip water maakte. Toen de reddingsboot bij het gekapseisde bootje kwam, lag het schip al ondersteboven in het water.

Ondersteboven in water

Vier personen lagen in het water, twee drenkelingen waren op de romp van het bootje geklommen. De reddingsmedewerkers hebben de drenkelingen uit het water gehaald en bij het bootstation van Neeltje Jans aan wal gebracht. Daar zijn ze meteen opgevangen door ambulancemedewerkers.
Kustwacht bergt omgeslagen boot Vrouwenpolder
Het scheepswrak is door het schip Frans Naerebout van de kustwacht geborgen en naar de haven van Neeltje Jans gebracht. Hoe het schip kon omslaan is nog niet bekend.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>