Tolhoek bij derde etappe Ruta del Sol in top-10

Antwan Tolhoek is er in geslaagd negende te worden in de derde etappe van de Ruta del Sol. De wielrenner uit Yerseke eindigde in Ubeda op dertien seconden van ritwinnaar Jakob Fuglsang. Hij was daarmee de hoogst geklasseerde Nederlander in de Spaanse wielerkoers.

Tolhoek maakte in het begin van de etappe, die bestond uit bijna 180 kilometer, deel uit van een kopgroep van 44 man. Samen kregen ze vijf bergtoppen voor hun kiezen. Vanuit de voorste groep ontstond een kopgroep van tien man waar Tolhoek in eerste instantie niet bij zat.

In het slot van de wedstrijd werd een deel van die kopgroep ingerekend door een aantal rijders waar ook Tolhoek tussen zat. Uiteindelijk moest hij dertien tellen toegeven op winnaar Jakob Fuglsang, die ook al de eerste etappe won en de leider is in het algemeen klassement. Tolhoek is geklommen naar de twaalfde plek in dat klassement. Hij heeft daarin 2 minuten en 6 seconden achterstand op Fuglsang.

(foto: Jumbo-Visma)

Eerdere etappes

Bij de eerste etappe eindigde Tolhoek als veertiende. In de tweede etappe, een wat vlakkere rit, kwam hij er niet aan te pas en eindigde hij met minimaal secondeverlies in het peloton.

Morgen (heuveletappe) en zaterdag (individuele tijdrit) volgen de laatste twee etappes van de Ruta del Sol.

Deel dit artikel:

Reageren