Vierde storm in twee weken tijd, windkracht 9 gemeten bij Vlissingen

Het was niet afgegeven, meteorologen voorspelden dat het bij windkracht 7 tot 8 zou blijven, maar bij het weerstation van Vlissingen werd vanmorgen toch echt windkracht 9 gemeten en daarmee is de vierde storm in amper twee weken tijd officieel een feit. Voor veel mensen genoeg reden om binnen te blijven, maar in Vlissingen zochten tientallen mensen de wind juist op.

De veerdienst tussen Vlissingen en Breskens werd vanmorgen rond 11.00 uur uit de vaart gehaald vanwege de storm. De afvaarten van de veerboten werden om 16.45 uur weer hervat.

Hoge golven van ongeveer vier meter

De storm woedde vooral voor de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust en zorgde voor hoge golven. In de loop van de middag nam de wind wat in kracht af.

Loods trotseert de golven tijdens storm voor de kust van Vlissingen (foto: Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen)

Op 9 februari trok de storm Ciara over ons land, op 11 februari volgde de tweede storm van het jaar en op 16 februari volgde storm Dennis. Daarmee is dit de vierde storm in twee weken tijd. Daarmee is het ook de vierde storm van dit jaar. Deze winter telt inmiddels al vijf stormen, aangezien de eerste officiële winterstorm van deze winter plaatsvond op 15 december 2019.

Windkracht 9 zou niet bereikt worden

In landelijke media werd de afgelopen dagen nog door meteorologen voorspeld dat windkracht 9 niet bereikt zou worden. Voormalig Omroep Zeeland-weerman Jos Broeke deelt daarom op Twitter een steek onder water uit richting meteorologen die te veel op het midden van het land gericht zouden zijn bij hun voorspellingen.

Vanwege de storm zijn er tientallen schademeldingen binnengekomen bij de Zeeuwse meldkamer. Ondanks de harde wind gaat de carnavalsoptocht van 's-Heerenhoek vanmiddag door, maar dan wel twee uur later en zonder de grote carnavalswagens. De optochten in Lamswaarde, Hulst en Sas van Gent zijn afgelast.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Zeeland storm windkracht 9
Deel dit artikel:

Reageren