Uitlaten Alpaca's gaat door ondanks de storm; 'Ze genieten juist van de wind'

Huppelend en springend liepen de alpaca's van Alpaca Zeeland vanmiddag door de storm in Nieuwdorp. Terwijl vele evenementen werden afgelast ging de wandeling wel gewoon door want de dieren hebben volgens gids Carla Houweling geen last van de wind: "Ze hebben het niet koud vanwege hun dikke vacht en houden van wandelen, alleen hun kuif kan de verkeerde kant op gaan staan."

Zo'n vijftien mensen liepen met de alpaca aan de hand en hadden het wel een beetje gehad met de storm. "Het waait wel heel erg hard, dat hadden we niet zien aankomen", zegt Nina van den Bleken uit België. Catolijne Wagener uit Breda vond het ook heftiger dan verwacht. "In Breda was de wind toch wel een stuk minder dan hier. Eigenlijk ben ik de storm wel zat, ik vind het ook niets voor Nederland en ik hoop dat het de laatste is."

Onrustig

De afgelopen weekenden werd er tijdens de storm ook gewandeld met de alpaca's, maar vandaag was het volgens Houweling de meest winderige dag. "Ze zijn wat onrustig doordat ze de wind als het ware in hun billen krijgen, maar ik ben heel blij dat het niet regent want anders zou het niet doorgaan", zegt Houweling. "Hun dikke vacht zou dan zwaar worden van de regen en dat vinden de alpaca's niet fijn, maar die wind kunnen ze prima aan. De vacht wordt hierdoor ook droog en zijn ze zelfs extra pluizig", aldus Houweling.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
storm wandeling alpaca
Deel dit artikel:

Reageren