Haarbosch wint Europees kampioenschap karten in Middelburg

Rico Haarbosch heeft de vierde editie van het EK karten in Middelburg op zijn naam geschreven. De karter uit Velserbroek was de beste in de finale die werd gereden door de vijftien beste racers van het hele weekend. Guillermo van Pamelen uit Middelburg werd tweede. Stadsgenoot Ruben Boutens eindigde op plek drie.

Het was alweer de vierde editie van het EK in Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

In de finale moesten er 35 rondes worden gereden. Degene die als eerste de finishstreep passeerde pakte de Europese titel. In de finale deden vier Zeeuwen mee. Dat waren Marcel Kouiijzer uit Zierikzee en het Middelburgse trio Guillermo van Pamelen, Ruben Boutens en Patrick Bakker.

Van Pamelen en Boutens streden in het begin met Rico Haarbosch om de koppositie, maar Haarbosch wist die lang vast te houden en steeds ietsje verder uit te breiden. Dat bleef zo gedurende de gehele wedstrijd en daardoor won Haarbosch het EK.

Sterk bezet kampioenschap

Dit weekend deden er ongeveer honderd deelnemers uit heel Europa mee op het sterk bezette kampioenschap. De wedstrijd bestond in eerste instantie uit 7 kwalificatiewedstrijden. De beste rijders uit die zeven heats reden daarna kwartfinales en halve finales. In de finale bleven er toen 15 rijders over, van wie Haarbosch in het gehele weekend de meeste punten verzamelde en zich kroonde tot Europees kampioen.

Organisator Joop Stolk is trots dat hij het EK alweer voor de vierde keer mocht organiseren en verklapte dat er hoogstwaarschijnlijk volgend jaar ook een vijfde editie komt. "Zoals het er nu naar uitziet gaan we verder op deze goede voet", zegt Stolk.

Boutens weet wel waarom Middelburg de ideale locatie is voor dit EK. "Ze investeren veel in de kartsport, organiseren veel voor de jeugd en hebben enthousiaste sponsoren die mee willen helpen om dit evenement voor elkaar te krijgen."

Meer over dit onderwerp:
Middelburg EK Karten
Deel dit artikel:

Reageren