Leerling Calvijn College niet welkom op school na actie voor korte broek

Leerling Calvijn College niet welkom op school na actie voor korte broek
Leerling Calvijn College niet welkom op school na actie voor korte broek © BNN/Vara
De 'time-out' was eerst voor drie dagen maar is later verlengd. In een gesprek met de schoolleiding kreeg de leerling volgens eigen zeggen de keuze om naar een andere school te gaan of zijn excuses aan te bieden. Omdat de jongen in zijn examenjaar zit heeft hij besloten zijn excuses aan te bieden. Wel geeft hij aan nog steeds achter zijn actie te staan.

De officiële regels

Volgens de officiële regels van de school is het overigens niet verboden voor jongens om een korte broek te dragen. In de regels die over het uiterlijk gaan staat letterlijk: 'We verwachten van jongens dat ze een lange broek dragen.'
Broeken voor meisjes zijn wel verboden: 'Meisjes mogen op school geen lange broek dragen; zij dragen een rok of jurk die tot op de knie komt', staat er in de schoolregels.

#BOOS

#BOOS is een populair online programma van BNNVARA-presentator Tim Hofman. Hij wil nu voor elkaar krijgen dat leerlingen vrije kledingkeuze krijgen. Hofman roept in het programma leerlingen op een brief te downloaden en door hun ouders te laten ondertekenen. Die brief moeten ze komende dinsdag mee nemen.
In het programma confronteert Hofman de directie met de regel over de korte broeken. Bestuursvoorzitter Jan Bakker van het Calvijn College geeft als reden voor de regel: "De lijn die wij volgen is dat mannen en vrouwen verschillend geschapen zijn en zich verschillend kleden."
De brief die Hofman opstelde voor de ouders van leerlingen van het Calvijn College
De brief die Hofman opstelde voor de ouders van leerlingen van het Calvijn College © Omroep Zeeland
In het verleden was er ook al eens kritiek op de regel van de korte broek. Toen werden ongeveer 2500 handtekeningen opgehaald maar dat leverde de leerlingen niets op.
Het Calvijn College laat weten dat het deze zaak niet groter wil maken en gaat niet via de media reageren op de uitzending van #BOOS. Vrijdagmiddag is er een gesprek tussen de school met de leerling.

Lees ook: