Sluis zegt geen nee tegen daklozen uit Randstad

Als er een verzoek komt om daklozen uit de Randstad te huisvesten, dan staat de gemeente Sluis daar niet onwelwillend tegenover. Sluis ziet daarin een win-win-situatie.

Winteropvang voor daklozen in Amsterdam (foto: ANP)

De gemeente Den Haag geeft daklozen geld als ze naar een andere gemeente verhuizen. Wethouder van Den Haag Bert van Alphen denkt dat daklozen in een krimpgemeente sneller aan een betaalbare woning komen dan in zijn gemeente.

Sluis heeft nog geen verzoek gehad van de gemeente Den Haag, maar denkt dat op die manier daklozen geholpen kunnen worden. Bovendien kunnen ze sectoren waar extra handjes nodig zijn uit de hand helpen. Wel heeft de gemeente Amsterdam gevraagd of Sluis huisvesting kan bieden voor gezinnen die in tijdelijke opvang zitten. Sluis is bereid daar aan mee te werken, maar wel onder bepaalde voorwaarden.

Burgemeestyer Marga Vermue van Sluis over komst daklozen

Vlissingen zegt wel nee

Wethouder Albert Vader liet gisteren weten dat daklozen uit Den Haag niet in Vlissingen aan hoeven te kloppen. "Geen mariniers, maar wel daklozen naar Zeeland verhuizen is een typisch Randstedelijke manier van denken", zei de wethouder. "Laat de gemeente Den Haag vooral haar eigen problemen oplossen en ze niet 'exporteren' naar de regio."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Sluis daklozen
Deel dit artikel:

Reageren