College Veere definitief rond, wethouders bekend

De collegevorming in Veere gaat in een sneltreinvaart. Nadat gisteren door informateur Wouter van Zandbrink (PvdA) de beoogde partijen bekendgemaakt werden, PvdA/GroenLinks, DTV en CDA, is het college nu definitief rond. Pieter Wisse (CDA), Adri Roelse (DTV) en Chris Maas (PvdA/GL) zijn de nieuwe wethouders.

Het gemeentehuis van de gemeente Veere in Domburg (foto: Wikipedia Commons - Steven Lek)

Met name Maas is verguld met zijn benoeming. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 belandde de PvdA/GroenLinks in de oppositie en dat betekende het vertrek van Maas uit het college. Nu keert hij dus terug.

Terugkeren doet niet Marcel Steketee. Hij was tot vorige week de wethouder namens DTV in de coalitie met SGP/CU en de VVD. Maar tussen hem en de toenmalige fractievoorzitter Roelse boterde het niet zo. Zeker niet toen Steketee net als de andere wethouders vasthield aan het plan om het sportpark in Oostkapelle te verplaatsen en het verenigingsgebouw in Westkapelle te verkopen.

Voor Roelse en zijn DTV was dat vorige week de reden om de stekker uit de coalitie te trekken. DTV is de enige partij van het vorige gemeentebestuur die terugkeert in het gemeentebestuur, waar Roelse nu dus zelf als wethouder in komt te zitten.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
wethouders College Veere
Deel dit artikel:

Reageren