GGD Zeeland: coronavirus komt dichterbij, maar geen reden tot zorgen

De kans dat het coronavirus ook Nederland bereikt, wordt groter nu het virus ook in Europa op steeds meer plaatsen opduikt. Dat zegt Hetty Koppenaal, arts infectieziektes bij de GGD Zeeland. Toch hoeven we ons volgens Koppenaal geen zorgen te maken over het virus.

Mondkapjes bij een apotheek (foto: ANP)

Het virus werd twee maanden geleden ontdekt in China. In dat land neemt het aantal nieuwe ziektegevallen hard af. Gisteren waren er voor het eerst meer nieuwe gevallen buiten China dan in China.

Beter voorbereid

Omdat de ziekte al twee maanden rondwaart in China, heeft de rest van de wereld meer voorzorgsmaatregelen kunnen nemen dan China. In Nederland zijn er nog geen coronagevallen bekend. Maar dat zegt niet zoveel volgens Koppenaal. "Misschien loopt er al een rond waarvan we het niet weten", aldus de arts infectieziektes.

Zeeuwen hoeven volgens Koppenaal niet voorzichtiger te zijn dan voor een gewone griep. De adviezen vanuit de GGD blijven dan ook hetzelfde: vaak je handen wassen, hoesten in holte van je elleboog en niet te veel aan je gezicht zitten.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
GGD corona
Deel dit artikel:

Reageren