DTV-raadslid stapt uit de fractie, maar coalitievorming gemeente Veere gaat door

Het Veerse raadslid Stijn van Kervinck is vandaag uit de fractie van DTV gestapt. Hij gaat onder zijn eigen naam verder in de gemeenteraad van Veere. Dit heeft geen gevolgen voor de te vormen coalitie. Met een zetel minder hebben PvdA/GroenLinks, CDA en DTV nog altijd een meerderheid in de gemeenteraad.

Stijn van Kervinck van DTV (foto: Gemeente Veere)

Als aanleiding voor het opstappen uit de DTV-fractie noemt Van Kervinck dat zijn collega-raadsleden Adri Roelse en Sylvia Sparreboom te snel uit de de eerdere coalitie met SGP/CU en VVD zijn gestapt. Het 'afserveren' van wethouder Marcel Steketee van DTV zoals Van Kervinck dat noemt, was voor hem naar eigen zeggen 'de druppel'.

Vol ongeloof

De DTV-fractievoorzitter Adri Roelse trok vorige week de stekker uit de vorige coalitie, die bestond toen nog uit Dorpsbelangen en Toerisme Veere (DTV), SGP/CU en VVD. Zijn eigen wethouder Steketee had hij daar van te voren niets over verteld. Die reageerde dan ook de ochtend erna vol ongeloof.

Het besluit nam hij al enkele dagen geleden. "Toen definitief duidelijk werd dat wethouder Steketee niet terug zou keren, toen was het een optelsom waardoor ik voor mezelf besloot: hiermee kan ik niet verdergaan."

Van Kervinck over zijn vertrek bij DTV

De manier waarop met Steketee werd omgesprongen, vindt Van Kervinck onacceptabel. "Ik kan mijzelf niet meer recht in de spiegel aan kijken als men bij DTV op deze manier met elkaar omgaat", schrijft hij in een toelichting op zijn besluit.

Coalitievorming

Hoewel de nieuw te vormen coalitie van elf zetels daalt naar tien van de negentien zetels heeft die coalitie nog altijd een meerderheid in de raad. Daarom ziet informateur Wouter van Zandbrink (PvdA) hierin geen reden om af te wijken van de huidige koers. Hij gaat dan ook verder met de gesprekken over de coalitievorming.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren