Celstraffen voor produceren Crystal Meth

MIDDELBURG - De mannen hadden in Kerkwerve een drugslab waar de harddrug Crystal Meth werd gemaakt. Het lab werd in juni opgerold na een tip.
Twee weken geleden werd 7 en 9 jaar geëist door het Openbaar Ministerie.
Witwassen van geld De mannen uit Rotterdam zijn ook veroordeeld voor het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie. Een 62-jarige Rotterdammer die als het brein wordt gezien achter het drugslab in nog voortvluchtig.
Een derde verdachte, de verhuurder van de containers, is vrijgesproken.
Uitspraak Volgens de rechter heeft de 46-jarige verdachte op meerdere tijdstippen werkzaamheden heeft verricht die voor het produceren van Crystal Meth van belang waren. De rechtbank heeft mee laten wegen dat de verdachte eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten.
De 48-jarige medeverdachte die tot 5 jaar is veroordeeld vervulde als technische man een sleutelrol. Wel houdt de rechtbank er rekening mee dat verdachte niet eerder is veroordeeld voor strafbare feiten.
Crystal Meth In eerste instantie werd bericht dat de mannen xtc aan het maken waren, dat bleek na onderzoek metamfetamine te zijn, ook wel bekend als crystal meth. Crystal meth is erg gevaarlijk en is één van de meest verslavende drug die er is.