J&J 2 Men Company namen afscheid op schrikkeldag

Sinds 1997 vormden de Vlissingse muzikanten Jan Blankenburgh en Jeroen Stroo samen J&J 2 Men Company. Jan wordt dit jaar 70 jaar en daarom hebben ze er een punt achter gezet. Het laatste optreden van het Zeeuwse duo was op 29 februari in Speeltuin De Oude Stad in Vlissingen. Ze kijken terug op veel gezelligheid, want dat was het doel van hun optredens.

Het laatste optreden was door de aankleding best nog emotioneel. Jeroen: "Ze hadden een rotgeintje uitgehaald en 360 foto's uit het verleden opgehangen. Als je dat dan ziet, dan krijg je tranen in je ogen."

'Waar zijn die Zeeuwen?'

Met een geschiedenis van 23 jaar is er heel wat om op terug te kijken. Jeroen: "We hebben 12 keer opgetreden op een festival in Numansdorp. Dan ging het dak er elke keer af. Toen wilde de organisatie een keer iets anders. Het publiek vroeg: "Waar zijn die Zeeuwen?" Toen ze hoorden dat we niet kwamen, liep de tent massaal leeg."

Het repertoire van het duo was heel breed: van Nederlandstalig tot Engelstalige rock 'n' roll. Tijdens optredens kwam de begeleiding van een orkestband. Jan en Jeroen speelden ook vier keer op festival Hrieps, één keer als J&J op de oude locatie, en drie keer met Deze Zeeuwse Band. Met die liveband namen ze meerdere keren deel aan de Beste Zeeuwse Coverwedstrijd van Omroep Zeeland.

Deze Zeeuwse Band tijdens de Beste Zeeuwse Cover 2013 (foto: Omroep Zeeland)

Deel dit artikel:

Reageren