Vlissingen-keeper Ben Sellam: veel spijt en in beroep tegen 15 maanden schorsing

Karim Ben Sellam gaat in beroep tegen de straf die hij opgelegd heeft gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB. De keeper van Vlissingen kreeg vijftien maanden schorsing vanwege zijn aandeel in het opstootje in de wedstrijd tegen FC Boshuizen. Ben Sellam vindt die straf te hoog. "Ik heb veel spijt van wat er is gebeurd."

Karim Ben Sellam redt voordat Baronie gevaarlijk kan worden - archieffoto (foto: Paul ten Hacken)

Ben Sellam in beroep tegen straf van vijftien maanden

Ben Sellam wordt het aangerekend dat hij zich als wisselspeler gemengd heeft in een opstootje op het veld, zonder dat daarvoor ook maar enige aanleiding was en daarbij gewelddadig tekeer is gegaan door een tegenstander te schoppen en meerdere klappen aan tegenspelers uit te delen. Daarbij neemt de tuchtcommissie ook de eerdere gele en rode kaarten die Ben Sellam kreeg mee in de overweging voor de langdurige schorsing.

Totale black-out

"Ik had die dag een totale black-out", zegt Ben Sellam nu over de dag dat hij met Vlissingen tegen FC Boshuizen speelde. "Ik schrok van wat ik op de beelden zag. Ik herkende mij daar niet op. Ik heb heel veel spijt van wat er is gebeurd."

De schorsing van Ben Sellam geldt overigens niet alleen voor VC Vlissingen, maar ook voor het zaalvoetbalteam van Groene Ster waar Ben Sellam in speelt. Opvallend is dat Ben Sellam wordt bijgestaan door de voorzitter van Groene Ster Youssif Hamzaoui en niet door het bestuur van Vlissingen.

Milton Roemeratoe kreeg ook een rode kaart in de wedstrijd tegen FC Boshuizen (foto: Paul ten Hacken)

Milton Roemeratoe, die ook één van de hoofdrolspelers was in het opstootje, kreeg een straf van vier maanden. Hij heeft die geaccepteerd en gaf al eerder aan spijt te hebben van zijn actie.

Punten in mindering

Naast de spelers van Vlissingen werd ook de vereniging gestraft. Zo heeft het een punt in mindering gekregen en een geldboete van honderd euro. Vlissingen ging meteen akkoord met die eis van de KNVB.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
VC Vlissingen Karim Ben Sellam
Deel dit artikel:

Reageren