Wiersma: blijven investeren in Biopark Terneuzen

MIDDELBURG - In april maakten de provincie, West-Brabant en Vlaanderen al bekend samen de eerste economie te willen vormen die zoveel mogelijk gebruik maakt van groene grondstoffen en brandstoffen. De oproep van Wiersma lijkt gericht aan de nieuw te vormen regering die voor miljarden aan bezuinigingen wil doorvoeren.
testlocaties Sinds 2007 zijn er in Gent en Terneuzen testlocaties op het gebied van duurzame industrie. Zoals een proef waarbij afvalstoffen van bedrijven hergebruikt worden door andere bedrijven. Volgens Wiersma is het noodzakelijk dat er nieuwe investeringen worden gedaan. Alleen dan zou de Kanaalzone zich kunnen ontwikkelen tot een unieke en volwaardige industrie. Belangrijk voor de Zeeuwse economie en de werkgelegenheid.
nieuwe sluis Gedeputeerde Wiersma vindt steun bij de Vlamingen. Wivina Demeester, voor Vlaanderen betrokken bij de uitdieping van de Westerschelde, breekt een lans voor de aanleg van een nieuwe sluis bij Terneuzen. Volgens haar worden vrachtschepen alsmaar groter en is een vergroting van de sluizen in de Kanaalzone noodzakelijk. Zonder goede infrastructuur, geen florerende industrie is de redenering.
Luister hier naar de reportage: