Rutte verwelkomd in Zeeland door zingende demonstranten

"Zeeland tolvrij!" "Zeeland tolvrij!" Premier Mark Rutte werd vanavond bij het Arsenaaltheater in Vlissingen opgewacht door 35 demonstranten - voornamelijk Zeeuws-Vlamingen - die een duidelijke boodschap hebben: hef de tol van de Westerscheldetunnel op. Rutte is vanavond in Vlissingen om met Zeeuwen in gesprek te gaan over de marinierskazerne.

"En alleen de vogels vliegen gratis naar d'n overkant. Hoeven geen boot te halen en geen tol te betalen", een groep vrouwen zingt de woorden op de melodie van Over de muur (Klein Orkest). In hun handen houden ze de woorden 'Rijk maak #Zeeland tolvrij.' Als Rutte arriveert, hoort hij het glimlachend aan en schudt hij wat handen.

Verschillende demonstranten spreken hem aan, waaronder oud-wethouder Cees Liefting van Terneuzen. "Wij zijn van de overkant, van Zeeuws-Vlaanderen", begint hij terwijl hij uitlegt waarom de Zeeuwen zo graag een tolvrije Westerscheldetunnel willen. "Ik heb hem gezegd dat ie niet alleen naar bestuurders moet luisteren, maar ook eens naar de mensen die rondom de Westerschelde wonen en steeds heen en weer moeten door de tunnel".

Rutte is op uitnodiging van de Zeeuwse VVD in Vlissingen. De bijeenkomst - die gratis is en bedoeld voor 'gewone' Zeeuwen - is vol, zo'n 550 mensen hebben zich aangemeld. Wil je de avond tóch volgen? Omroep Zeeland zendt het live uit, via televisie en internet.

De boodschap is duidelijk. (foto: Omroep Zeeland)

Deel dit artikel:

Reageren