'PVV'ers Bosch en Van Dijk moeten opstappen'

Peter van Dijk en Vincent Bosch
Peter van Dijk en Vincent Bosch © Omroep Zeeland
De Commissie Integriteit van de Provincie Zeeland verzoekt commissaris van de Koning Han Polman om er bij de PVV'ers nogmaals op aan te dringen hun conclusies te trekken en verantwoordelijkheid te nemen. De commissie zou het chic vinden dat Van Dijk en Bosch voor de vergadering van Provinciale Staten, aanstaande vrijdag, met een passende reactie komen.
Mochten de Statenleden niet op willen stappen, dan adviseert de Commissie Integriteit om maatregelen te nemen. Provinciale Staten zouden Van Dijk en Bosch moeten ontheffen uit hun nevenfuncties. Zo is Van Dijk voorzitter van de Statencommissie Economie, en Bosch waarnemend voorzitter van de Commissie Ruimte.
<h2>Hoe zat het ook al weer?</h2><p>In april van dit jaar werd Peter van Dijk uit de partij gezet. Volgens de andere PVV'ers maakte Van Dijk misbruik van partijgeld, en bedreigde hij Bosch met de dood. Daarop splitste de PVV zich op in twee fracties, één met Van Dijk en één met Bosch. Laatstgenoemde bleek ook geknoeid te hebben met declaraties. De aanklacht tegen Peter van Dijk wegens bedreiging met de dood werd geseponeerd. Bosch en Roland de Wit kregen een boete wegens smaad. Beiden zijn hiertegen in beroep gegaan.</p>
In de Commissie Integriteit zitten acht mensen. Sylvia Tuinder van de SP, Ton Veraart van D66, Willem Willemse van 50Plus, Eddy Heerschop van de PvdA, Robert Koevoets namens Forum voor Democratie, Joan van Burg van de SGP, Karin van den Broeke van het CDA en commissaris van de Koning Han Polman.

Lees ook: