Hoek moet genoegen nemen met gelijkspel tegen hekkensluiter

Hoek-trainer Lieven Gevaert (archieffoto)
Hoek-trainer Lieven Gevaert (archieffoto) © Orange Pictures
Bij Hoek keerde Erwin Franse na blessureleed terug in de basis, dat ging ten koste van Francis Kabwe Manengela. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en kregen na een ruim kwartier spelen een strafschop. De inzet van Rik Impens werd echter gestopt door VVOG-doelman Eppink, die gedurende de hele wedstrijd een plaag voor de Hoek-aanvallers zou blijven. Hoek-keeper Jordi de Jonghe zag er minder stabiel uit toen een corner van Mike Ahrens in de 33e minuut in één keer binnenviel.
Na rust bleef de wedstrijd grote kansen voor beide ploegen opleveren. Keeper Eppink bracht een paar keer goed redding, maar zag ook Impens en De Jager paal en lat raken. In de slotfase was het dan eindelijk raak voor Hoek; Rik Impens bracht de stand op 1-1 en redde daarmee een punt voor zijn ploeg.
Sinds de vorige wedstrijd tegen VVOG, op 11 januari, wist Hoek enkel bij koploper Sparta Nijkerk te winnen. De zes andere wedstrijden resulteerden in puntverlies. Ondanks de tegenvallende uitslag stijgt Hoek naar de zesde plaats, het passeert Barendrecht.