Tweede coronageval in Zeeland: medewerker van het Adrz besmet

Een medewerker van het Adrz in Goes is vanochtend positief getest op het coronavirus (COVID-19). Dat meldt de GGD Zeeland. Het betreft een vrouw uit Goes. De vrouw zit in thuisisolatie. Adrz-medewerkers die in contact zijn gekomen met haar, zijn direct op de hoogte gesteld en waar nodig zijn ook maatregelen genomen. Contacten van de patiënt worden benaderd door de GGD.

Adrz in Goes (foto: Omroep Zeeland)

De GGD heeft een extern contactonderzoek in gang gezet. Volgens de instantie is de situatie onder controle. Dat betekent dat afspraken op de polikliniek in het ziekenhuis gewoon doorgaan.

De vrouw heeft met een tiental collega's contact gehad. Die zijn vandaag uit voorzorg thuisgebleven, maar hoeven niet in quarantaine. De patiënten van de vrouw zijn gebeld. Ze worden onderzocht, maar ook zij hoeven niet in quarantaine.

Het Adrz wil niet zeggen op welke afdeling de vrouw werkt. Het enige dat bevestigd wordt, is dat zij in Goes in het ziekenhuis werkt. Verder wil het ziekenhuis niet reageren.

In alle vestigingen van het Adrz hangen overal posters over het coronavirus (foto: Omroep Zeeland)

Het Adrz heeft wel maatregelen genomen. Aan mensen die een afspraak hebben en uit een risicogebied komen of gezondheidsklachten hebben als verkoudheid, hoesten of koorts wordt gevraagd contact op te nemen met de huisarts voordat ze het ziekenhuis bezoeken. Mensen die gezondheidsklachten hebben als verkoudheid, hoesten of koorts wordt gevraagd het ziekenhuis te mijden.

Extra aandacht voor hygiëne

Daarnaast vraagt het ziekenhuis extra aandacht te hebben voor een goede hygiëne. Overal in het ziekenhuis hangen posters om mensen te wijzen op een goede handhygiëne (handen wassen en desinfecteren) en hoestdiscipline (hoesten in de elleboogplooi en gebruik maken van papieren zakdoekjes).

Heb je grieperige klachten? Ga niet naar de huisarts, het ziekenhuis of op bezoek in het verpleeghuis. Je kunt andere mensen besmetten. Kijk eerst op de website van het RIVM en op thuisarts.nl. Daar staat wanneer je de huisarts moet bellen. Woensdag kun je luisteren naar de het radioprogramma de Zeeuwse Kamer, van 12.30 tot 13.00 uur, dan beantwoordt een arts infectieziekten van de GGD Zeeland al je vragen.

De besmetting met corona in het Adrz is de tweede besmetting met het virus in Zeeland. Vrijdagavond maakte de GGD bekend dat een vrouw uit Scharendijke besmet is met het virus. Zij was op vakantie geweest in Noord-Italië, een van de risicogebieden waar het virus wijdverspreid is.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
ADRZ Corona
Deel dit artikel:

Reageren