Vrouw uit Serooskerke (W) besmet met coronavirus

Een vrouw uit Serooskerke op Walcheren is besmet geraakt met het coronavirus. De vrouw zit in thuisisolatie, maar maakt het naar omstandigheden goed, laat burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere weten. De vrouw is recent in Noord-Italië geweest.

Test op coronavirus in laboratorium in Roosendaal (foto: ANP)

De GGD heeft een onderzoek opgestart naar de contacten van de vrouw. Het is de derde patiënt in Zeeland. Vrijdag werd het coronavirus al vastgesteld bij een vrouw uit Scharendijke, gisteren bleek dat een medewerker van het Adrz uit Goes besmet is met het virus.

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staat vermeld op de website van het RIVM. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederland wereldwijd.

Heb je grieperige klachten? Ga niet naar de huisarts, het ziekenhuis of op bezoek in het verpleeghuis. Je kunt andere mensen besmetten. Kijk eerst op de website van het RIVM en op thuisarts.nl. Daar staat wanneer je de huisarts moet bellen. Woensdag kun je luisteren naar de het radioprogramma de Zeeuwse Kamer, van 12.30 tot 13.00 uur, dan beantwoordt een arts infectieziekten van de GGD Zeeland al je vragen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Veere Serooskerke GGD Zeeland corona
Deel dit artikel:

Reageren