Steeds meer sportwedstrijden afgelast door coronavirus

De voetbalbond KNVB en de hockeybond KNHB hebben, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, voor komend weekend alle uit- en thuiswedstrijden van Brabantse teams afgelast. Het betekent dat veel Zeeuwse teams zaterdag en zondag zonder tegenstander zitten. Ook in het judo, korfbal, handbal, basketbal, biljarten, volleybal en paardensport gaan wedstrijden niet door.

(foto: Omroep Zeeland)

De afgelastingen gelden niet voor Zeeland, maar hebben dus wel gevolgen voor Zeeuwse sporters. De maatregelen van de KNVB en de KNHB zijn voor alle categorieën en niveau's. Als je kijkt naar de Zeeuwse standaardelftallen heeft dat in het voetbal vooral veel gevolgen voor de 3e klasse B op zaterdag (afgelastingen voor WHS, Tholense Boys, Krabbendijke en Duiveland), de 3e klasse A op zondag (afgelastingen voor Terneuzen, HVV'24, Philippine en STEEN) en de 5e klasse A op zondag (afgelastingen voor SDO'63, Graauw en Sluiskil. In het hockey gaat de 4e klasse wedstrijd HC Walcheren-DDHC niet door. Spijkenisse-Goes wordt voorlopig wel gespeeld.

Judo, korfbal handbal en paardensport

Ook in andere takken van sport zijn afgelastingen. Zo heeft de judobond de wedstrijden in Brabant afgelast en daarop heeft JudoGoes, dat ook Brabantse leden heeft, besloten dat die niet welkom zijn op de trainingen. Omdat de Brabantse korfbalclubs niet in actie mogen komen zaterdag gaan de wedstrijden van de Zeeuwse clubs Togo, Seolto en Stormvogels niet door. Het handbalverbond heeft de Brabantse clubs advies gegeven om niet te spelen en daarop is de wedstrijd tussen de dames van HC Zeeland en Raamsdonksveer van donderdagavond afgelast. Paardensportwedstrijden in Brabant gaan ook niet door of worden zonder publiek afgewerkt.

Biljarten

De biljartbond KNBB heeft alle wedstrijden, toernooien en competities stilgelegd voor een periode van zeven dagen. In de hoogste klasse van het driebanden komen bijvoorbeeld Dallinga.com uit Sluiskil en 's-Lands Welvaren uit Kwadendamme niet in actie.

Volleybal en basketbal

De volleybond NeVoBo en basketbalbond NBB hebben alle wedstrijden van Brabantse ploegen uitgesteld. Ook dit heeft gevolgen voor wedstrijden met Zeeuwse teams.

De sportbonden bekijken de situatie aanstaande maandag opnieuw.

Afmeldpunt

Wil je zelf een afmelding van een wedstrijd op de kaart zetten? Klik op onderstaande Corona Afmeldpunt Zeeland en vul jouw evenement in.

[tableau:https://mapgather.appspot.com/crowd/8117a97c-bcbf-4328-b147-f941dddb820f/?lat=51.5283&lng=3.7915&zoom=9:550px]

Het Afmeldpunt Zeeland is een initiatief van Omroep Zeeland. Vul ook je persoonlijke gegevens is. Die worden niet op de website getoond, maar ze kunnen door de redactie gebruikt worden om de afmelding te verifiëren. Anonieme afmeldingen worden sowieso niet geplaatst.

Deel dit artikel:

Reageren