Kloetinge heeft selectie voor volgend seizoen zo goed als rond en wil focus op kampioenschap

Kloetinge heeft de selectie voor het komende voetbalseizoen zo goed als rond. Tien spelers van de huidige selectie hebben nu contract verlengd en daarmee komt het aantal selectiespelers op zestien. Daar hoopt Kloetinge er nog één aan toe te voegen. Door de zekerheid voor volgend seizoen wil Kloetinge zich volledig focussen op het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse.

Spelers van Kloetinge juichen na een goal (foto: Omroep Zeeland)

Valentijn van Keulen, Luuk van Vossen, Klaas van Hecke, Marijn Wijkhuijs, Jeroen de Jonge, Ronaldo Meijer, Mitchell Braafhart, Roy Mulder, Jeremy Hubregtse en Lionel Fitsch hebben hun contract bij de koploper in de 1e klasse verlengd. Eerder was al bekend dat Mart de Kroo, Tim de Winter en Sylvio Hage (allen GOES) voor Kloetinge gaan spelen. Rick de Vos, Aidan Milot en Huub Wolters worden uit de jeugd doorgeschoven.

Xander van der Poel, Ramon Janson, Thijs van den Dries en Huib van Hecke hebben nog niet beslist of hun toekomst bij Kloetinge ligt. Timo Jansen (SSV'65), Daan Esser en Jaap Esser (beiden Luctor Heinkenszand) vertrekken bij Kloetinge.

Focus op kampioenschap

''Door vroeg voor het einde van de competitie de selectie voor volgend seizoen al grotendeels rond te hebben kunnen we ons volledig focussen op de competitie", zegt trainer Marcel Lourens in een persbericht van de club. Kloetinge richt zich op "niks minder dan het kampioenschap" en de bijbehorende promotie naar de hoofdklasse.

Daartegenover zullen Timo Jansen (SSV'65), Daan en Jaap Esser (beiden Luctor Heinkenszand) de club verlaten. De positie van tweede keeper wordt aankomend seizoen ingevuld door een poule van talentvolle keepers uit de opleiding van Kloetinge, zoals Dylan de Kam dat sinds het vertrek van Nando Pijnenburg naar het Belgische Zelzate heeft ingevuld.

Grote ambitie

Volgens voorzitter Jan-Kees de Bruine past de samengestelde selectie bij de toekomstplannen van Kloetinge. "De ambitie van de club is groot en daar hoort een gezonde mix van talenten uit de jeugdopleiding en spelers binnen de provincie die een directe versterking kunnen zijn. Met het verlengen en toevoegen van deze spelers maken we een stap in de goede richting."

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv kloetinge
Deel dit artikel:

Reageren